KK Dubrava

UOČI POČETKA A 2 LIGE…

Utakmicom Hermes Analitica – Zrinjevac u petak započinje nova drugoligaška sezona regije centar u kojoj će igrati 12 klubova, a među njima čak tri prispjela iz B lige. Osim VERN-a koji je osvojio prvo mjesto prošle sezone u trećem stupnju natjecanja proboj u drugoligaško društvo izborili su i Medveščak nakon fuzije VERN-a i Kaptola, te Zapruđe koje se osladilo naknadnim ulaskom Gorice u A 1 ligu.

Upravo odlaskom Gorice među prvoligaše nekoliko dana uoči starta lige stiče se dojam da je Hermes Analitica apsolutni favorit za prvo mjesto što ističu treneri svih klubova koje smo kontaktirali o njihovim razmišljanjima uoči prvih utakmica.

Ovo je prigoda da ukratko predstavimo sve klubove, a naš portal će iscrpno pratiti ligu koja marketinški rijetko kome interesantna i u kojoj većina klubova uz financije muku muči s nastupom igrača zaštićenog godišta, pa su tako ponajbolji zagrebački klubovi (Cedevita, Cibona, Zagreb..) napunili rostere velikog broja klubova sa svojim juniorima.

HERMES ANALITICA u novu sezonu ulazi sa prošlogodišnjim trenerom Zvonimirom Mravkom i gotovo kompletnom momčadi iz prošle sezone. Klub su tek napustili Filip Stanić (Zapruđe) i Marko Marcelić, a pristigla su brojna pojačanja među kojima ističemo Ivana Grgata (Dubrava), Hrvoja Kravosa (Maksimir), Ljubu Prgometa (Rudeš), a veliko pojačanje je i povratak Hrvoja Garafolića nakon bolesti. Puno slatkih briga za Analitičare što ističe i Božidar Bilafer koji neskriva želju da se prva liga opet igra u dvorani Prirodoslovne škole ”Vladimir Prelog”. Nismo zaboravili ni ”zaštićene” igrače, a uloge će pripasti Tomislavu Đurinoviću iz Cedevite i Grguru Matoliću. Do prvog nastupa s Zrinjevcem moguće je da sleti još poneko pojačanje, a prije svih u vidu još jednog juniora.

PETORKA: Perković – Đurinović – Garafolić – Penić – Grgat

Ivan Grgat iz Dubrave u Hermes Analiticu

Ivan Grgat iz Dubrave u Hermes Analiticu

DUBRAVA će u četvrtu uzastopnu drugoligašku sezonu krenuti s nikad mlađim sastavom i povratnikom na seniorsku klupu Ivanom Lozanićem koji će nakon jedne sezone opet povesti ”mladost” Dubrave u kojoj je daleko najstariji igrač Ivan Cukrov (32) na poziciji centra pristigao iz Bjelovara. Čak 9 igrača (Jović, Vodopija, Kraljević, Grgat, Kopanja, Jurković, Pavlović, Tomas, Mikulić) iz prošlogodišnjeg rostera napustilo je klub, a uz Cukrova pristigli su Leon Tomić (Cibona), Tomislav Jurković, te Frano Bešlić (Cedevita) i Antonio Stojić (Bosco) koji su se vratili u klub. Na poziciji zaštićenih igrača su Petar Perić, Fran Vujić i Nikola Filić. Trener Lozanić ističe da će za Dubravu svaka utakmica biti veliko iskušenje, ali i prilika za promociju mladih igrača.

PETORKA: Škara – Perić – Tomić – S. Bešlić – Cukrov

HAKK MLADOST u novu sezonu ulazi s istim stručnim stožerom na čijem čelu je Mladen Starčević koji će uz ostatak juniorske momčadi Cedevite koji nije ”posuđen” na  raspolaganju imati četiri igrača kojima je istekao juniorski staž (Zebić, Vučić, Živko, Lončar) i za koje Starčević kaže da ove sezone završava njihov period školovanja. Tu je i najiskusniji Luka Pešut (23) koji će dati dodatno iskustvo mladoj momčadi koja s pravom opet računa na visok plasman.

PETORKA – Mikšić – Zebić – Vučić – Solomun – Lončar

Mladen Starčević trener Mladosti

Mladen Starčević trener Mladosti

ZAPAD i u ovu sezonu ulazi s ambicijama da bude u gornjem dijelu tablice. Klub su napustili Jurica Smiljanić (trener u Austriji)  i Stefan Zadravec (Bjelovar), a pristigla su adekvatna pojačanja u liku najboljeg prošlogodišnjeg strijelca lige Ivana Gogića (Maksimir) i Igora Kralja (Kaptol), a od zaštićenih igrača tu su Marko Ćuže iz Cibone i povratnik Dominik Delić.

PETORKA – Kralj – Krešić – Gogić – Ćuže – Čolak

BOSCO nije značajnije mijenjao momčad (otišao Ivan Šuica), a na klupu se nakon dvije godine avanture u BiH vratio Goran Perić koji je sastavu dodao Dominika Jukića (Posušje) i centra Luku Vlaića. Na poziciji ”zaštićenog” pristigao je Luka Galinović (Cibona).

  PETORKA – Reljanović – Galinović – Bubalo – Jukić – Vlaić

MAKSIMIR će s klupe voditi Nikola Sambolić i Goran Jelić, a momčad je ostala bez sjajnog dvojca Gogić – Kravos koje će nadomjestiti povratnik nakon ozljede Stipe Čubrić te Ivan Cvjetković i Bruno Bogut. Na ”Ekonomiji” vjeruju da i ove sezone mogu biti u gornjem dijelu tablice. Zaštićeni igrači su domaće snage, a predvodi ih Luka Anić.

PETORKA – Čubrić – Anić – Bogut – Stojanović – Cvjetković

SAMOBOR će povesti mladi trener Josip Vlah, a stabilni drugoligaš dobio je pojačanje u vidu Alana Baričevića (Kaptol). Vratio se i Zadro iz Rudeša, dok su klub napustili Guteša i Mandalinić. Na poziciji juniora prva opcija je Luka Belamarić.

PETORKA: Gašparac – Gionechetti – Belamarić – Baričević – Nakić

ZRINJEVAC u novu sezonu barem do sada neće ući s juniorskom momčadi Cibone kao što je bilo prošle sezone. Prema riječima trenera Nevena Nikolića momčad je još u slaganju, a prve opcije su Mihael Marić pristigao iz Rudeša, Ognjen Pavlović iz Auctora, Luka Obrvan i Lovro Kušec, te Nik Slavica, juniorski reprezentativac i član Cibone. Klub je dosta kasno krenuo sa slaganjem momčadi, pa će biti zanimljivo vidjeti njihov domet ove sezone.

 PETORKA – Pavlović – Kušec – Obrvan – Slavica – Marić

RUDEŠ očekuje puno bolju sezonu nego prošlu. Iako su ostali bez iskusnih Pere Babića i Ljube Prgometa, te Zadre i Marića trener Danko Miholić uz pojačanje iz Gorice u liku Filip Tušeka i Samobora (Lovro Mandalinić), te jake domaće mlade snage može puno više i bolje. Na poziciji juniora veliku priliku će dobiti Krešo Ljubičić (juniorski reprezentativac).

PETORKA – Gržinić – Galić – Tušek – Ćutuk – Ljubičić

VERN kao prvak B lige prošle sezone u ovu ulazi s iskusnim trenerom Željkom Ciglarom koji ističe jedinstveni projekt u kojem je cilj spajanje studija i košarke i gdje više od pola momčadi pohađa ovaj studij po kojem se i klub zove. Ciglar vjeruje u dobru sezonu, a klub je fuzijom s Kaptolom pridobio i iskusni dvojac Hrvoje Božić – Srđan Helbich koji će biti velika uzdanica ove momčadi. Tu su i pojačanja Filip Kordić (Osijek), Tomislav Garvanović, Marko Dojkić, kao i Filip Šimović koji se nakon jednogodišnjeg boravka u SAD skrasio u ovom klubu za kojeg će igrati i juniori Cedevite i Zagreba Jure Rezo i Vuk Lazić.

PETORKA – Božić – Rezo – Kordić – Dojkić – Helbich

MEDVEŠČAK je pod vodstvom Edina Hadžića prošle sezone napravio niz od 18 uzastopnih pobjeda u B ligi, ali porazom u posljednjem kolu izgubio prvo mjesto, pa je kroz fuziju Kaptol/VERN izborio drugoligaški život koji neće biti nimalo jednostavan. Kompletna momčad iz prošle sezone je ostala na okupu, a pristigli su Borna Živković (Poreč), te dvojac iz Dubrave Kopanja – Mikulić. Cedevita je pomogla u liku juniora Domagoja Jacovića.

PETORKA – Ribarić – Grilj – Kozlović – Jacović – Pavelić

ZAPRUĐE kako kaže trener Miro Vranjić je ”pet do dvanaest” ušlo u ligu pa će trebati vremena za slaganje i formiranje momčadi, a glavne uzdanice su Filip Stanić pridošlica iz Hermes Analitice, Jakša Milatić iz Zagreba, iskusni Jure Jagnjić i Dario Livajić, te juniori Mateo Habazin i Kristijan Joksimović.

 PETORKA – Milatić – Stanić – Jagnjić – Habazin – Livajić

[matches league_id=1 mode=]

[standings league_id=1 template=extend logo=true]

You must be logged in to post a comment Login