KK Dubrava

Škola košarke

Košarkaški klub Dubrava svoj rad je uvijek bazirao na školi košarke. Od osnutka kluba pa do danas veliki broj kvalitetnih trenera radio je i radi s talentiranom djecom s područja Dubrave i Sesveta. Kroz školu košarke KK ”Dubrava” prošla su mnoga poznata košarkaška imena kao što su Slaven i Davor Rimac, Darko Krunić, Boris Gnjidić, Mario Maloča i ostali…

Značajan rad u razvoju kluba na njegovim samim počecima dali su treneri Srećko Medvedec, Željko Klima, Zvonko Novosel, Mile Batarelo, a kasnije i Damir Mikšić, Damir Beneta, Dinko Jurković.

Od povratka kluba u Dubravu (otvorena nova športska dvorana) rad škole košarke podignut je na značajan nivo i danas je KK Dubrava među pet najboljih škola košarke u Hrvatskoj što potvrđuju i rezultati iz godine u godinu. Kada je u jesen 2000.g. pokrenuta Dubroliga (prvenstvo osnovnih škola s područja Dubrave i Sesveta) pa do danas iz godine u godinu preko 400 dječaka sudjeluje u aktivnostima kluba.

Treneri Edin Hadžić, Danijel Lutz, Mladen Šestan, Mario Mikulčić, Mladen Cetinja, Ante Periša, Ninoslav Lončar, Damir Beneta, Boris Gnjidić, Darko Krunić, Damir Kršić, Ivan Lozanić, Kristijan Belošević, Krešimir Nevistić, Ladislav Arnaudovski, Petar Slišković,Kristijan Jeleč, Mario Maloča, Goran Beneta, Antonio Beneta, Andrija Božanić i ostali dali su i daju značajan doprinos u razvoju škole košarke.

KK Dubrava povijest

Prema rezultatima u mlađim dobnim kategorijama u kojima je Dubrava od 2003.g. – 2012.g. osvojila 15 medalja naš klub spada u sami vrh košarke u Hrvatskoj.

Među najznačajnije rezultate omladinskog pogona i škole košarke u posljednjih nekoliko godina svakako treba istaknuti juniore (prvaci Hrvatske 2011.g. i 3.mjesto 2005.g.),kadete (2. mjesto – 2005.g. i 3.mjesto – 2003.g.), mlađe kadete (prvaci Hrvatske – 2005, 2007, 2008.) i dječake do 12.godina (prvaci Hrvatske 2003, 2005, 2008.g i viceprvaci 2012.)

 

Uz veliki broj organiziranja završnih turnira Prvenstva Hrvatske klub je domaćin i tradicionalnog Božićnog turnira za mlađe kadete.

Odličnim radom u školi košarke Dubrava iz godine u godinu ima sve više igrača u mladim reprezentacijama gdje svako ljeto barem 2-3 igrača borave u raznim selekcijama.