KK Dubrava

NOVI PORAZ U ZAVRŠNICI…

Dubrava nije uspijela ubiljeežiti pobjedu u 20.kolu A 2 lige s kojom bi praktički potvrdila ostanak u ligi. U domaćem nastupu Zapruđe je slavilo 65:60 u utakmici u kojoj su gosti vodili većim dijelom, a Dubrava u nekoliko navrata stigla do izjednačenja ili mini prednosti što je imala posljednji puta u 38.minuti kada je Nikola Mažar ubacio tricu za 57:56.

Nažalost vrlo dobra obrana u tim trenucima nije nagrađena jer je momčad Ivana Kapova propustila dva napada pa je Dominik Herendić vratio gostima prednost, a Karlo Kos na 1,40 do kraja posljednji puta podario Lavovima izjednačenje koji kao i u gotovo svim neizvjesnim utakmicama ove sezone nisu uspijeli slaviti.

Dva kola prije kraja lige Dubravi slijede susreti sa Zapadom (gosti) i Sesvetama (doma) u kojima bi jedna pobjeda vjerojatno bila dovoljan za izbjegavanje posljednjeg, ali pretposljednjeg mjesta.

Utakmicu sa Zapruđem je obilježio skroman postotak šuta jer je ubačeno samo sedam trica iz pedeset pokušaja, a posebno su prednjačili gosti koji su trice šutirali 3/30. Kod Dubrave Zvonimir Ćutuk je ubacio 17, a Mažar 16 poena. Zapruđe su predvodili Herendić i Mateo Habazin sa 16 poena.

”Zapruđe je veći dio utakmice bilo u prednosti, a nama se u završnici ukazala prigoda za pobjedom koju opet nismo iskoristili. Imali smo dva napada koji bi možda i utakmicu rješili, ali nismo reagirali na pravi način. Velika šteta jer smo ovom pobjedom mogli napraviti ključni korak prema ostanku”…kazao je trener Dubrave nakon utakmice.

DUBRAVA – ZAPRUĐE   60:65  (13:13, 13:18, 15:15, 19:19)

DUBRAVA: Zvonimir Ćutuk 17, Nikola Mažar 16, Fran Vujić 10, Mislav Oršanić 8, Ivan Bjelanović Nimac 4, Petar Perić 2, Karlo Kos 2, Antonio Stojić 1, Tomislav Antolović, Matej Krajačić, Dario Gazić.
ZAPRUĐE: Dominik Herendić 16, Mateo Habazin 16, Filip Tušek 10, Hrvoje Gašparac 10, Alen Trepalovac 6, Kristijan Joksimović 4, Jurica Jagnjić 2, Filip Knežević 1, Jakša Milatić, Filip Stanić, Dario Livajić, Dominik Joksimović.

[matches league_id=1]
[standings league_id=1]

You must be logged in to post a comment Login