KK Dubrava

Kraljice u premijeri s Euro Gospićem..

Ovo je prigoda da na našem portalu pozdravimo i košarkašice Dubrave, nove članice elitnog razreda ženske košarke u Hrvatskoj koje će u subotu od 18.00 sati u športskoj dvorani Dubrava u 1.kolu ugostiti najbolju hrvatsku ekipu, Gospić CO koji je pobjedom krenuo u ovogodišnjoj Euroligi.

Alfa i omega popularnih ”Kraljica” iz Dubrave, Zoran Jokić nema iluzija o ishodu prvog nastupa, ali ima duboku vjeru u ostanak u prvoligaškom društvu…

Našu ekipu većinom čine prošlosezonske kadetske prvakinje Hrvatske kojima će ova sezona biti velika nagrada. Ja sam curama rekao da se igraju i uživaju u prvoligaškoj košarci, ali i da s pravom razmišljamo da možemo dobiti nekoliko utakmica i izboriti ostanak u Prvoj ligi što je jedini cilj ove sezone. Želimo da publika u Dubravi već u subotu vidi našu mladu ekipu i naravno Gospić CO koji je veliki favorit i sve osim njihove uvjerljive pobjede bila bi prava senzacija.

Za Dubravu će u premijernoj prvoligaškoj sezoni igrati: Paula Raguž, Matea Pleš, Ivana Matić, Ana Karaga, Vera Galović, Martina Šuster, Petra Rešetar, Katarina Mihić, Rahela Mikulić, Anamarija Perić, Katarina Matijević, Ivana Rogić, Tonia Uzelac i kao najiskusnija Damira Fredotović.

Treba istaći da se ženska košarka u Dubravi igra od 1979.g. i da su brojne poznate igračice kao što su Tihana Abrlić – Jurić, Lidija Abrlić – Gnjidić, Katarina Maloča – Mrčela, Anđa Radoš -Jelavić, Iva Slišković, Ana Čačić upravo ponikle u ovom klubu. Klub bilježi sjajne rezultate u posljednjih desetak godina s pregršt medalja u mlađim dobnim kategorijama.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply