KK Dubrava

IZA ZASTORA U-12 PRVENSTVA…

Iza nas je još jedno Otvoreno prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 12 godina kojem je i ove godine domaćin bio naš klub uz suorganizaciju KSZ-a. Više od 650 dječaka i djevojčica boravilo je u Dubravi puna četiri dana, a odigranih 126 utakmica rekord su prvenstva i najava da budućnost naše košarke ima svijetlu perspektivu.

Veliki broj utakmica, puno zadovoljstva, tuge, ali i loših ponašanja pojedinaca nemogu i neće staviti ono lijepo što se dogodilo u drugi plan. Na jednom mjestu nije lako kontrolirati tolike emocije, želje koje nekada idu i iznad objektivnih mogućnosti treba pokušati dovesti na barem minimun realnih mogućnosti.

Pišemo i pisat ćemo u onima koji su obilježili prvenstvo, o najboljoj igračici Marti Ostojić i najboljem igraču Luki Krajnoviću, najboljim strijelcima Doroteji Laljek i Juraju Pleadinu, o klubovima koji su pokazali najviše i koji su presretni svojim rezultatima.

Luka Krajnović s Zagrebom do naslova

Luka Krajnović s Zagrebom do naslova

Krenut ćemo od djevojčica čije je prvenstvo obilježila sjajna igra Marte Ostojić i njene Trešnjevke 2009 koja je stigla do svog prvog naslova u ovoj kategoriji. Nisu imale dostojnog suparnika i na kraju su i više nego uvjerljivo slavile prvo mjesto. Uvijek vrijedni košarkaški djelatnici iz Virja i Koprivnice slave svoje medalje i pokazuju da se samo s radom i entuzijazmom može ići naprijed. Najviše razloga za razočarenje svakako ima zagrebačka Orka koji je stiče se dojam lako mogla do medalje, da njen stručni stožer nije napravio propust u utakmici s viceprvakom Podravcem jer su dobivenu utakmicu izgubili za zelenim stolom.

POREDAK DJEVOJČICA

        1.  TREŠNJEVKA 2009 ZAGREB
        2.  PODRAVAC VIRJE
        3.  KOPRIVNICA
        4.  DUGOPOLJE/ADRIATIC
        5.  ORKA ZAGREB
        6.  JABUKA ZAPREŠIĆ
        7.  SPLIT
        8.  DUBRAVA
        9.  VODICE
       10. MEDVEŠČAK
       11.  FOLKA BOROVJE
       12. RAGUSA DUBROVNIK
       13. NOVI ZAGREB
      14. CROATIA 2006 ZAGREB

Kod dječaka je bilo nekoliko favorita uoči prvenstva, a već u četvrtfinalu smo ostali bez Cedevite kao prvaka Zagreba i DOŠK iz Drniša kao sjajne momčadi koja je osvojila niz turnira uoči prvenstva. I dok je Cedevita zaustavljena od finalista Zadra, DOŠK je u najljepšoj utakmici prvenstva poražen od Dubrave uz 10 postignutih trica na utakmici što je prava rijetkost u ovoj kategoriji. Pomor blagih favorita iskoristili su Zagreb i Zadar i stigli do finala, a Dubrava preko Splita dohvatila treće mjesto što joj je uz tri naslova četvrta medalja u ovoj kategoriji. Zagreb je u finalu uz raspoloženog Luku Krajnovića i s većinom igrača mlađeg godišta stigao do četvrtog naslova i najavio pohod na prvo mjesto i slijedeće godine.

Bruno Cesarec s Dubravom do trećeg mjesta i petorke prvenstva

Bruno Cesarec s Dubravom do trećeg mjesta i petorke prvenstva

POREDAK DJEČAKA

1.       ZAGREB
2.       ZADAR
3.       DUBRAVA
4.       SPLIT
5.       CEDEVITA
6.       DOŠK DRNIŠ
7.       VOŠTARNICA
8.       VUČIĆI
9.       KS SISAČKO MOSLAVAČKE ŽUPANIJE
10.    KS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
11.     RI BASKET
12.    ALKAR
13.    DRAŽEN PETROVIĆ ŠIBENIK
14.    DUBROVNIK
15.    BOROVO VUKOVAR
16.    CEDEVITA II
17.   RUDEŠ ZAGREB
18.   ZARA ZADAR
19.   TROGIR
20.   SLAVONSKI BROD 1946
21.   ADRIATIC SPLIT
22.   JOLLY JBŠ ŠIBENIK
23.   STOJA PULA
24.   KASTAV
25.   VINDIJA VARAŽDIN
26.   KA HRVATSKI SOKOL OSIJEK
27.   KK SEDAM ĐAKOVO
28.   AMFORA MAKARSKA
29.   VUČIĆI WOLFSCUBS
30.   MEĐIMURJE ČAKOVEC
31.   CRIKVENICA
32.   CRES
33.   SESVETE
34.   ZAPAD ZAGREB
35.   FSV RIJEKA
36.   DRAŽEN PETROVIĆ PRIMOŠTEN
37.   DUBRAVA II
38.   ČAKOVEC
39.   ŠANAC KARLOVAC

You must be logged in to post a comment Login