KK Dubrava

GRGAT: Dubrava je moj klub…

Dubravaši su pobjedom krenuli u novu sezonu, a ključni čovjek lavova u novoj sezoni je svakako Ivan Grgat (39) stasiti centar iz Otoka kraj Sinja koji se još s nepunih 18 godina zaputio u Zagreb gdje je postao članom Cibone…

Ja sam u biti košarkašku karijeru počeo u Dubravi koja se tada borila za ulazak u Prvu ligu. Trenirao nas je Max Vučković. Bilo je to 1992.godine. Nakon toga sam se vratio u Cibonu…počeo je razgovor Grgat.

Mnogi navijači Dubrave (tadašnjeg Benstona) zasigurno se sjećaju sezone 1995/96 kada je tada mali klub iz Dubrave predvođen trenerom Danijelom Jusupom, te Petrom Popovićem, Darkom Krunićem, Grgatom izborio nastup u Europi, a te sezone prvi puta je svladana Cibona. Jedan od ključnih koševa na toj utakmici je trica Grgata iz kuta..

Sjećam se te utakmice kao da je bila jučer... Nakon te sezone se vraća u Cibonu odakle slijede odlasci u sjajne inozemne klubove iz Francuske, Grčke, Španjolske, a nakon toga i izuzetne tri sezone u Širokom Brijegu…

Posebno moram zahvaliti ljudima iz Širokog Brijega koji su me uzeli u 34.godini imao sam tri predivne sezone u kojoj smo osvajali prvenstva i kup Bosne i Hercegovine. Uz Široki moram spomenuti još dva moja boravka, a to su svakako Cibona koja je u to vrijeme bila organizacijski među pet klubova iz samog vrha Europe i bila mi je velika čast igrati u njemu, pogotovo meni koji sam rođen u Sinju ali sam Zagreb prihvatio kao svoj grad, te boravak u Arisu i Paoku u Grčkoj gdje je ta atmosfera i ambijent oko utakmica sličan mom temperamentu. Tamo sam radio sa sjajnim trenerima kao što su Prelević i Yannakis.

Ivan Grgat sa Širokim do tri naslova prvaka BiH

Ivan Grgat sa Širokim do tri naslova prvaka BiH

Nakon Širokog uslijedili su boravci u Križevcima i prošle sezone u Šibeniku gdje je bio jedan od oslonaca povratka Šibenika u A 1 ligu. Sada je u smiraj karijere u Dubravi..

Mogu reći devedeset posto da ću u Dubravi završiti karijeru. Već dvije godine me doktor Budimir zove u Dubravu, i ja sam mu ljetos dao obećanje te došao. Vjerujem da možemo zajedno napraviti dobar rezultat, a to bi svakako bilo prvo mjesto i povratak u A 1 ligu. Između mene i ostatka momčadi je velika razlika u godinama, ali ja se moram prilagoditi njima jer je njih puno više. Momčad je mlada i potentna i šteta je što su nam se ozlijedili Bešlić i Škara. Bitno da smo dobili prvu utakmicu, možda teže nego što smo mislili. Ako će Vragović biti s nama to će nam biti velika pomoć pogotovo zbog ozljeda. Ja Karla dobro poznam i vjerujem da ćemo odlično igrati.

Grgat s Jurkovićem i Bešlićem protiv Slobode iz Tuzle

Grgat s Jurkovićem i Bešlićem protiv Slobode iz Tuzle

Može li Dubrava do prve lige..

Ja ću biti iskren i reći da sam isključivo iz tog razloga došao. U razgovoru s dr.Budimirom sam osjetio želju kluba da se vrati u Prvu ligu. Znam da neće biti lako kraj Gorice, Hermes Analitice, ali borit ćemo se do kraja.

Ivan Grgat na liniji slobodnih bacanja

Ivan Grgat na liniji slobodnih bacanja

Na kraju razgovora vratili smo se prvim nastupima Grgata za Dubravu..

Pa moram reći da sam kroz Dubravu upoznao niz sjajnih ljudi, a tu prije svega mislim na Milana Rebca, Željka Bukvića, ali i nažalost pokojnih Branka Jurkovca i Marka Zorice, te našeg Čavleka s kojima sam imao odličan odnos te prošao lijepe trenutke karijere. Ja stvarno mogu reći Dubrava je moj klub, klub iz kojeg sam krenuo….

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login